Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής
Σε γενικές γραμμές τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα του «ΑΕΠΠ» κρίνονται αρκετά βατά χωρίς ιδιαίτερες ασάφειες που θα μπορούσαν να προβληματίσουν και να οδηγήσουν σε λάθη τους υποψηφίους. Η θεωρία και οι ασκήσεις τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές μας καλύπτουν σε ένα εύλογο εύρος το σύνολο σχεδόν όλης της ύλης.
Συγκεκριμένα στο Θεμα Α, αυτό της θεωρίας , τα χωρία της ύλης ήταν ακριβώς αυτά που ταυτοποιήθηκαν ως sos από τους καθηγητές μας και αυτά που τονίστηκαν στους μαθητές να προσέξουν μέχρι και λίγες ώρες πριν την τελική εξέταση με διαρκή "update " ενημέρωσης. Το θέμα Β στη συνέχεια δεν παρουσίασε μεγάλη δυσκολία στην επίλυσή του καθώς δεν περιλαμβάνει ασάφειες που μπορεί να μπερδέψουν τους υποψηφίους. Τέλος τα θέματα Γ και Δ που ξεχωρίζουν τους άριστους μαθητές από τους υπόλοιπους, αποτέλεσαν για ακόμα μια χρονιά τη ναυαρχίδα της προετοιμασίας καθώς από την Β λυκείου ήδη οι μαθητές προετοιμάζονταν σε αναλόγου επιπέδου και δυσκολίας θέματα.
Εν κατακλείδι, τα σημερινά θέματα αφήνουν μεγάλο πλήθος μαθητών αρκετά ικανοποιημένους και τους γεμίζουν με αισιοδοξία για την συνέχεια των τελικών εξετάσεων.
Επιμέλεια απαντήσεων και σχολιασμού:
Βασιλειάδης Χρήστος
Γιαννοπούλου Εύα
Γρηγοριάδης Βασίλης
Published in
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Download attachments:
- ΘΕΜΑΤΑ (14 Downloads)
- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (23 Downloads)