Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας
Τα φετινά θέματα της Οικονομίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και κάλυπταν ένα μεγάλο κομμάτι της φετινής διευρυμένης ύλης.
Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα Α δεν υπήρχαν ασάφειες με αποτέλεσμα να μην προβληματιστούν ιδιαίτερα οι υποψήφιοι. Οι ερωτήσεις ανάπτυξης του Β θέματος κρίνονται αναμενόμενες και δεν αποτέλεσαν έκπληξη.
Το θέμα Γ ήταν επίσης σαφές και αφορούσε το 1ο κεφάλαιο. Ωστόσο το Γ5 ήταν συνδυαστικό ερώτημα θεωρίας στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα γνώσεις δύο κεφαλαίων αλλά και να έχουν και την κριτική σκέψη ώστε να σχολιάσουν και να αιτιολογήσουν.
Το Δ θέμα χαρακτηρίζεται αυξημένης δυσκολίες όχι σε επίπεδο πράξεων αλλά σε σύνθετη σκέψη και ταυτόχρονη γνώση πολλών λεπτομερειών του μαθήματος. Ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές με αποτέλεσμα να βοηθήσει στους άριστους να ξεχωρίσουν.
Επιμέλεια σχολιασμού:
Αλεξίου Απόστολος
Ζαφειρίδης Βαγγέλης
Published in
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Download attachments:
- ΘΕΜΑΤΑ (14 Downloads)
- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (15 Downloads)