BLOG

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΥΛΑΙΑΣ-ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
ΧΟΡΤΙΑΤΗ

iotasyst-blog

iotasyst-blog

Η προετοιμασία που έγινε κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάλυπτε 100% τα θέματα των πανελλαδικών και έτσι οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αποδώσουν τα μέγιστα στις εξετάσεις.
Και τελειώνοντας το δικό μας απολογισμό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά μαθητές και γονείς για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα χρησιμοποιήσουμε ως τελευταία παράγραφο τα λόγια του μαθηματικού μας κ. Μοναστηρίδη Αλέξανδρου.

«Με γνώμονα όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι οι μαθητές μας ήταν άριστα προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν στα φετινά θέματα και πως οι γονείς τους πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι που εμπιστεύτηκαν το μέλλον των παιδιών τους στα Φροντιστήριά μας»

Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα των Αγγλικών 

Τα θέματα ήταν σχετικά βατά με το κομμάτι Α να είναι αρκετά εύκολο, χωρίς ειδικό λεξιλόγιο και εύκολη δομή καθώς και οι ερωτήσεις δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Το Β κομμάτι της εξέτασης ήταν λίγο πιο απαιτητικό, καθώς μπορεί να ήταν φαινομενικά απλό έκρυβε κάποιες δυσκολίες τόσο στη Β1 όσο και στη Β2. Η Β3 ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο δυσκολίας. Τέλος, το κομμάτι Γ που είναι η παραγωγή λόγου ήταν βατό και επέτρεπε στα παιδιά να δώσουν και έναν πιο προσωπικό τόνο.

 

Επιμέλεια σχολιασμού:
Τριανταφύλλου Ιωάννα

Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Ιστορίας 
 
Τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού, ήταν βατά, χωρίς εκπλήξεις. Τα ζητούμενα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και κάλυπταν μεγάλο εύρος της ύλης. Ειδικότερα, το Θέμα Α1, ήταν τρεις ορισμοί τους οποίους κλήθηκαν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας να απαντήσουν στα διαγωνίσματα και τονίστηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Το Θέμα Α2 ήταν απλό χωρίς ασάφειες. Τα Θέματα Β1 και Β2 δεν παρουσίαζαν δυσκολίες. Συγκεκριμένα το Θέμα Β2 επισημάνθηκε και απαντήθηκε κατά το επαναληπτικό μάθημα. Το Θέμα Γ1 απαιτούσε κριτική σκέψη για το συνδυασμό της ιστορικής αφήγησης με το περιεχόμενο των πηγών. Ήταν όμως γνωστό θέμα για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τέλος, το Θέμα Δ1 ήταν πιο απαιτητικό. Ωστόσο, η πηγή του κειμένου Γ διδάχτηκε μέσα στην τάξη και δόθηκε σε αυτή ιδιαίτερη βαρύτητα κατά το επαναληπτικό μάθημα.
Καταληκτικά, τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και οι καλά διαβασμένοι και ψύχραιμοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν με άνεση στη διαχείρισή τους.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!!!
 
Επιμέλεια σχολιασμού:
Στρουμπή Μαρία
Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής
 
Τα θέματα των εξετάσεων στην Φυσική ήταν βατά, κλιμακούμενης δυσκολίας και κάλυπταν πολύ μεγάλο φάσμα της ύλης. Το περιεχόμενο των θεμάτων έχει διδαχτεί και δεν υπήρχαν εκπλήξεις, ούτε άγνωστες πτυχές για τους μαθητές μας.
 
Ειδικότερα :
Το πρώτο θέμα θεωρίας με την μορφή πολλαπλών επιλογών και ερωτήσεων σωστού – λάθους δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες και έχουν διδαχθεί αναλυτικά στην τάξη.
Στο δεύτερο θέμα, το Β1 απαιτούσε προσοχή στην εναλλαγή των ακραίων θέσεων με την θέση ισορροπίας , το Β2 κλασικό ρευστό που απαιτούσε λίγη προσοχή στις αλγεβρικές πράξεις και το Β3 απαιτούσε την χρήση του ποσοστού που έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη στους μαθητές μας.
Το τρίτο θέμα, μια άσκηση ηλεκτρομαγνητισμού σαφώς χαμηλότερου όμως επιπέδου από την περσινή.
Τέλος το τέταρτο θέμα όπως πάντα μια συνδυαστική άσκηση με βάση το στερεό, με μεγάλη έκταση η οποία απαιτούσε ηρεμία και αυτοπεποίθηση , για τη διαχείριση του οποίου έχει γίνει ξεχωριστή προετοιμασία στην τάξη.
Καλά αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές.
 
Επιμέλεια σχολιασμού:
Ακριτίδης Γιώργος
Δισλόγλου Κώστας
Νυστάζος Γιώργος
Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας
 
Τα φετινά θέματα της Οικονομίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και κάλυπταν ένα μεγάλο κομμάτι της φετινής διευρυμένης ύλης.
Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα Α δεν υπήρχαν ασάφειες με αποτέλεσμα να μην προβληματιστούν ιδιαίτερα οι υποψήφιοι. Οι ερωτήσεις ανάπτυξης του Β θέματος κρίνονται αναμενόμενες και δεν αποτέλεσαν έκπληξη.
Το θέμα Γ ήταν επίσης σαφές και αφορούσε το 1ο κεφάλαιο. Ωστόσο το Γ5 ήταν συνδυαστικό ερώτημα θεωρίας στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα γνώσεις δύο κεφαλαίων αλλά και να έχουν και την κριτική σκέψη ώστε να σχολιάσουν και να αιτιολογήσουν.
Το Δ θέμα χαρακτηρίζεται αυξημένης δυσκολίες όχι σε επίπεδο πράξεων αλλά σε σύνθετη σκέψη και ταυτόχρονη γνώση πολλών λεπτομερειών του μαθήματος. Ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές με αποτέλεσμα να βοηθήσει στους άριστους να ξεχωρίσουν.
 
Επιμέλεια σχολιασμού:
Αλεξίου Απόστολος
Ζαφειρίδης Βαγγέλης

Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Χημείας

Τα σημερινά θέματα της Χημείας κρίνονται σε γενικές γραμμές βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας. Δεν καλύπτουν μεγάλο ποσοστό της εξεταζόμενης ύλης, παρ' όλα αυτά οι μαθητές των Φροντιστηρίων Σύστημα, είναι καλά προετοιμασμένοι για την επίλυσή τους. Αξίζει να τονιστεί πως υπάρχει χάσμα στην εκφώνηση του θέματος Β4 που ενδεχομένως να προβληματίσει τους υποψηφίους, ενώ το θέμα Δ3 ii, ξεφεύγει από τα πλαίσια της διδακτέας ύλης, κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις οι ψύχραιμοι μαθητές μπορούν να το αντιμετωπίσουν στο μεγαλύτερο μέρος του.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα!
 
Επιμέλεια σχολιασμού:
Γιαννόπουλος Νίκος
Καμηνιώτη Έλενα
Κολοβού Δήμητρα
Ρίζος Χρήστος
Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής
 
Σε γενικές γραμμές τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα του «ΑΕΠΠ» κρίνονται αρκετά βατά χωρίς ιδιαίτερες ασάφειες που θα μπορούσαν να προβληματίσουν και να οδηγήσουν σε λάθη τους υποψηφίους. Η θεωρία και οι ασκήσεις τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές μας καλύπτουν σε ένα εύλογο εύρος το σύνολο σχεδόν όλης της ύλης.
Συγκεκριμένα στο Θεμα Α, αυτό της θεωρίας , τα χωρία της ύλης ήταν ακριβώς αυτά που ταυτοποιήθηκαν ως sos από τους καθηγητές μας και αυτά που τονίστηκαν στους μαθητές να προσέξουν μέχρι και λίγες ώρες πριν την τελική εξέταση με διαρκή "update " ενημέρωσης. Το θέμα Β στη συνέχεια δεν παρουσίασε μεγάλη δυσκολία στην επίλυσή του καθώς δεν περιλαμβάνει ασάφειες που μπορεί να μπερδέψουν τους υποψηφίους. Τέλος τα θέματα Γ και Δ που ξεχωρίζουν τους άριστους μαθητές από τους υπόλοιπους, αποτέλεσαν για ακόμα μια χρονιά τη ναυαρχίδα της προετοιμασίας καθώς από την Β λυκείου ήδη οι μαθητές προετοιμάζονταν σε αναλόγου επιπέδου και δυσκολίας θέματα.
Εν κατακλείδι, τα σημερινά θέματα αφήνουν μεγάλο πλήθος μαθητών αρκετά ικανοποιημένους και τους γεμίζουν με αισιοδοξία για την συνέχεια των τελικών εξετάσεων.
 
 
Επιμέλεια απαντήσεων και σχολιασμού:
Βασιλειάδης Χρήστος
Γιαννοπούλου Εύα
Γρηγοριάδης Βασίλης
Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα των Λατινικών
 
Σε γενικές γραμμές τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα των «Λατινικών» κρίνονται αρκετά βατά και σαφή για τους υποψηφίους. Οι ασκήσεις στις οποίες εξετάστηκαν κινήθηκαν στα πλαίσια του παλαιότερου συστήματος εξέτασης, στο οποίο είχαν εξοικειωθεί πλήρως οι μαθητές μας. Τα θέματα είναι εύληπτα και δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία.
Συγκεκριμένα, ζητούνταν μετάφραση δύο από τα τρία δοθέντα κείμενα, τα οποία δεν παρουσίαζαν λεξιλογικές και συντακτικές δυσκολίες. Οι επόμενες ασκήσεις Β1 και Β2, αυτές της εισαγωγής και των ετυμολογικών αντίστοιχα, ζητήθηκαν με τη μορφή κλειστού τύπου, τις οποίες οι μαθητές είχαν επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι ασκήσεις γραμματικού χαρακτήρα ήταν απλές και δεν παρουσίαζαν δυσκολία και παγίδες. Αναφορικά με τις ασκήσεις συντακτικού ζητήθηκε πλήρης συντακτική αναγνώριση λέξεων των κειμένων (Δ1α), οι οποίες είχαν επισημανθεί εντός της τάξης. Το Δ1β ζητούσε αναγνώριση δευτερεύουσας ουσιαστικής βουλητικής πρότασης, ενώ το Δ2α ζητούσε με σαφήνεια ανάλυση μιας επιθετικής και μιας αιτιολογικής μετοχής. Τέλος, ζητήθηκε μετατροπή πλαγίου λόγου σε ευθύ, που δεν παρουσίαζε εκπλήξεις ή παγίδες. Οι μαθητές μας ήταν άριστα προετοιμασμένοι για τις εξετάσεις, καθώς είχαν εκπαιδευτεί να επιλύουν υψηλού επιπέδου δυσκολίας ασκήσεις.
 
Επιμέλεια σχολιασμού:
Μυτακίδου Γιώτα
Φραγκοσυκάς Παναγιώτης
Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών
 
Τα φετινά θέματα των μαθηματικών κρίνονται απαιτητικά, σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά, με αρκετές παγίδες και δυσνόητες εκφωνήσεις σε ορισμένα ερωτήματα. Έχει πολλά ερωτήματα με παγίδες για μυημένους μαθητές , όπως ήταν οι μαθητές του φροντιστηρίου μας, ερωτήματα που δεν θα τα ακουμπήσουν το 70% τουλάχιστον των υπολοίπων υποψηφίων. Επιπλέον τα θέματα που ζητήθηκαν ήταν αρκετά, καλύπτοντας μεν μεγάλο φάσμα της ύλης, δημιουργώντας όμως και σημαντικό φόρτο στους υποψηφίους για την επίλυσή τους.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα θεωρίας είχε σαφή και αναμενόμενα ερωτήματα και δεν πρέπει να δυσκόλεψε ιδιαίτερα έναν καλά διαβασμένο υποψήφιο. Όσο αναφορά τα τρία θέματα των ασκήσεων, εκεί ο βαθμός δυσκολίας ανέβαινε.
Το θέμα Β είχε κάποια εύκολα προσεγγίσιμα ερωτήματα, είχε όμως και ερωτήματα που έκρυβαν παγίδες και έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής. Στο θέμα Γ υπήρχε πλουραλισμός ζητημάτων από διάφορα μέρη της ύλης. Απαιτούσε καλή γνώση των μεθοδολογιών με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Τέλος το θέμα Δ κρίνεται ως ένα θέμα ανεβασμένου επιπέδου, καθώς κάποια από τα ερωτήματά του είχαν μεγάλη διαδικασία, ενώ κάποια άλλα απαιτούσαν παρατηρητικότητα και ως ένα βαθμό πονηρή σκέψη.
Δύσκολα ερωτήματα είναι τα Β3,Γ3,Δ2,Δ3 και Δ4 που απαιτούσαν αυξημένη προσοχή και συνδυαστική σκέψη και ήταν για λίγους έως ελάχιστους μαθητές έστω και αν η λύση προκύπτει σε λίγες γραμμές.
Συνοψίζοντας τα θέματα ήταν απαιτητικά χωρίς πολύ λογισμό με λεπτά σημεία και απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, όπως ήταν οι μαθητές του φροντιστηρίου μας, με το 75% να είναι ένα άνω φράγμα για το σύνολο των υπολοίπων μαθητών. Παρ’όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως στην ολότητα τους, τα θέματα είχαν δουλευτεί στα φροντιστήρια «ΣΥΣΤΗΜΑ» σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στην μεγάλη περίοδο των επαναληπτικών μαθημάτων. Συνεπώς οι μαθητές μας, σε ένα σημαντικό ποσοστό, κατάφεραν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους των φετινών θεμάτων. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα σε όλους τους υποψηφίους!
 
Επιμέλεια σχολιασμού:
Γεωργίου Βαγγέλης
Μηλίδης Αλέξανδρος
Μοναστηρίδης Αλέξανδρος
Νουλίκας Γιάννης
Χαδήμογλου Θανάσης
 
Απαντήσεις και σχολιασμός για τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας 
 
Τα σημερινά θέματα της Βιολογίας είναι σχετικά απαιτητικά και καλύπτουν την ύλη και των δύο βιβλίων.
Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υπερβολικά δύσκολα, όμως είναι αρκετά σε ποσότητα, έξυπνα και χρειάζονται σωστούς χειρισμούς ώστε να μην ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια η οποία θα οδηγήσει σε λάθος απάντηση.
Ξεκινώντας από το Α θέμα θα λέγαμε ότι οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής είναι διατυπωμένες με σαφήνεια αλλά απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας.
Το ίδιο ισχύει και για το Β θέμα όπου μέχρι το Β4 έχουμε καθαρή θεωρία, ενώ στο Β5 υπάρχει μια ερώτηση κρίσεως.
Στο Γ θέμα υπάρχουν ασκήσεις από 4ο και 5ο κεφάλαιο οι οποίες δεν ξεφεύγουν από τη μεθοδολογία που διδάχθηκαν οι μαθητές στα φροντιστήριά μας, αλλά πρέπει να προσέξουν διάφορες λεπτομέρειες στις εκφωνήσεις.
Στο Δ θέμα έχουμε ασκήσεις 2ου , 4ου και 6ου κεφαλαίου από τις οποίες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των μαθητών μας έχουμε λύσει πάρα πολλές, οπότε τα παιδιά δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Έτσι με προσοχή και ψυχραιμία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αφού η προετοιμασία που έγινε στα φροντιστήριά μας ήταν οργανωμένη, πλήρης και μεθοδική.
ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
 
Επιμέλεια σχολιασμού:
Γερακόπουλος Θάνος
Σταθοπούλου Μαρία
Page 1 of 9

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΠΥΛΑΙΑ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 35
2310 303761
2310 324027
info@systimapylaia.gr
panorama@systimapylaia.gr
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ 3
2310 349840
hortiatis@systimapylaia.gr